Deltacongres

02 november 2017, 09:00 - 18:00 | WTC Expo Leeuwarden

Het Nationaal Deltacongres 2017 vindt plaats op donderdag 2 november in het WTC EXPO Leeuwarden. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed is de gehele dag te bezoeken in stand 27.

In het plenaire openingsprogramma zal het nieuwe Deltaplan Ruimtelijke adaptatie centraal staan. ’s Ochtends en ’s middags zijn er parallelsessies over de opgaven van het Deltaprogramma: waterveiligheid, zoetwatervoorziening, klimaatadaptatie en watergovernance. Ook het onderwerp participatie zal gedurende de dag aan de orde komen. De Deltaparade vormt de centrale ontmoetingsplek voor het delen van kennis en ervaringen.

In het kader van de Agenda IJsselmeergebied 2050 ontwikkelde de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed samen met bureau Overland de IJsselmeerbiografie, die het verhaal van het gebied in vier karakteristieken uiteen zet. De biografie ligt exclusief in de stand op de Deltaparade en is daarna hier te downloaden.

Behalve de biografie, zal ook een digitale tijdlijn IJsselmeergebied en een gebiedskaart worden gepresenteerd tijdens de Deltaparade. Beiden tonen de ontwikkelingen van de voormalige Zuiderzee op een overzichtelijke manier.