Jaarcongres ‘Samen aan de slag met Stedelijke Transformatie’

22 februari 2018, 12:00 - 18:00 | De Rijtuigenloods: Piet Mondriaanplein 61, 3812 GZ Amersfoort

De woningvraag stijgt fors en dat vraagt om transformatie van stedelijke gebieden. En die is complex: het zijn lange processen met veel partijen. Het gaat over woningbouw, maar raakt ook aan bereikbaarheid, duurzaamheid en sociale vraagstukken. Tijdens dit jaarcongres wordt er aan de slag gegaan met concrete casussen waarbij er gekeken wordt naar de opgaven bij de ontwikkeling van nieuwe woningen in steden en dorpen. Er worden praktische voorbeelden, handvatten en mogelijkheden gegeven die in de praktijk toegepast kunnen worden.

In themasessies worden de belangrijkste vraagstukken waar gemeenten bij gebiedstransformatie mee te maken krijgen besproken. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed  en de gemeente Deventer laten aan de hand van het project Havenkwartier Deventer zien wat de mogelijkheden zijn om de identiteit van steden als troef in te zetten bij gebiedsontwikkeling. Zij gaan met deelnemers in gesprek over de kansen van de inzet van het DNA van steden bij gebiedstransformatie.

Deelname aan het congres is kosteloos voor medewerkers van gemeenten, provincies, het Rijk en leden van Neprom, Bouwend Nederland, IVBN. Zo niet, dan betaalt u €150 voor deelnamen aan dit jaarcongres.