Platform De Nieuwe Winkelstraat helpt winkelgebieden van leegstand af

17 april 2019, 13:00 - 18:00 | Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Smallepad 5, Amersfoort

De winkelstraat op zoek naar identiteit
Alle winkelgebieden in steden lijken zo op elkaar”. Dat is een veelgehoorde klacht van consumenten die in toenemende mate op zoek zijn naar authentieke ervaringen. En natuurlijk wil elke winkelgebied en elke winkelstraat die bieden. Want authenticiteit, de beleving van echtheid, verkoopt! Dus, hoe ontdek je als winkelstraat welke kwaliteiten jou als straat uniek maken? En hoe zet je daarop in, ga je verder dan alleen cosmetische ingrepen? Tijdens het seminar krijg je antwoord op de vragen wat identiteit precies is en waarom dat zo belangrijk is voor een winkelstraat. En wat zijn nu concrete handvatten om praktisch met aan de slag te gaan?

Tijdens ons voorjaarsseminar op 17 april a.s. geven wij het woord aan experts, zoals branding specialisten, city-marketeers, stedenbouwkundigen en architecten, historici, specialisten op het terrein van de inrichting van een straat en vooral veel ondernemers, winkeliersverenigingen en gemeenten die zelf hun eigen identiteit hebben omarmd en daarmee concreet aan de slag zijn. Lessons learned zijn er in overvloed!We organiseren het seminar samen met onze partners Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Seinpost.

Programma woensdag 17 april 2019                  
De middag bestaat uit verschillende onderdelen. We starten met een kort, plenair programma waar drie sprekers aan het woord komen. Daarna volgen er twee rondes met deelsessies, waarin je je kunt verdiepen in bijbehorende deelthema’s. Er zijn 10 uiteenlopende sessies, de onderwerpen variëren van best practices (o.a. Nijmegen, Meijel), storytelling, onderzoek naar de wijkidentiteit van de acht kwartieren in Arnhem, sociale meerwaarde van het winkelgebied, DNA als verleidelijke propositie, 1000 jaar stadsontwikkeling & winkelstraten ken je klant en tal van andere actuele onderwerpen. 

Bekijk hier het complete overzicht van de workshops en deelsessies.

In de loop van het seminar hebben we een verrassing gepland staan, die alles te maken heeft met het thema DNA & Identiteit. Verder krijg je volop de gelegenheid om onze bedrijvenmarkt te bezoeken en natuurlijk sluiten we af met een netwerkborrel.

13.00 - 13.30                  Inloop en bedrijvenmarkt
13.30 - 14.30                  Plenaire sessie met 3 sprekers
14.40 - 15.20                  1e ronde deelsessies. Bekijk de workshops en deelsessies.
15.20 - 15.50                  Pauze en bedrijvenmarkt
16.00 - 16.40                  2e ronde deelsessies. Bekijk de workshops en deelsessies.
16.50 - 17.10                  Afsluiting seminar
17.10 - 18.00                  Netwerkborrel en bedrijvenmarkt

Locatie
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
Smallepad 5
3811 MG Amersfoort 
(parkeergarages Stadhuisplein, Sint-Jorisplein, Agis)                  

Kosten
Leden DNWS: gratis
Niet-leden: € 125,- excl. btw p.p.