Save the date: Dag van de stad

29 oktober 2018, 09:00 - 17:00 | Piet Mondriaanplein 61, Amersfoort

Na de succesvolle eerste editie in 2017, organiseert Agenda Stad samen met partners als de G4, de gemeente Amersfoort, VNG, VNO NCW en Platform31 ook in 2018 de ‘Dag van de Stad’, een dag waarop ambtenaren, bestuurders en andere geïnteresseerden zich laten inspireren en informeren en waar ze verbinding maken met elkaar en de vraagstukken in hun steden. Na het succes van de vorige Dag van de Stad in Utrecht en lof voor de City Deal-aanpak,  wordt er dit jaar nog groter uitgepakt en bieden 2000 geïnteresseerden, waaronder hopelijk een flink aantal nieuwe wethouders, een gevariëerd programma aan.

Stad in Balans

Het thema van de Dag van de Stad is dit jaar ‘De Stad in Balans. Want alles staat immers in relatie tot elkaar: ‘innoveren’ verhoudt zich tot ‘conserveren’, ‘bewoner’ tot ‘bezoeker’ en vele van deze dualiteiten raken de kern van vraagstukken in de stad. In een vitale stad zijn de ‘yin en yang’ met elkaar in balans. Een stad in disbalans, waar toeristen het winnen van de inwoners  of oprukkend beton het groen verdrijft, kan de balans alleen hervinden door samenwerking. Op deze tweede Dag van de Stad gaan we op zoek naar die samenwerking en naar de balans, als drijvende kracht achter vitale steden.

De Dag van de Stad zal bestaan uit een plenair gedeelte, diverse inhoudelijke deelcongressen, een bestuurdersprogramma en een internationaal programma.