Website erfgoedenruimte.nl gaat veranderen!

08 april 2019

Komende maanden gaat stapsgewijs alle informatie op erfgoedenruimte.nl naar cultureelerfgoed.nl. Vandaag 8 april ging de nieuwe website cultureelerfgoed.nl live.
Hierop zal de informatie van deze website in de onderwerpenlijst en onder het domein Landschap & leefomgeving te vinden zijn. Ook crosslinks met andere erfgoeddomeinen zijn mogelijk: ArcheologieMonumenten en Collecties.

De veranderingen hebben we doorgevoerd op aanraden van de bezoekers van de websites. Uit doelgroeponderzoek bleek dat zij de content van de websites heel erg waarderen, maar door de hoeveelheid van websites geen goed beeld hebben van wat er allemaal is.

Andere websites stap voor stap over

De komende periode brengen we daarom al onze online informatie en kennis onder één noemer:cultureelerfgoed.nl. Een groot deel van onze huidige websites zal hierin overgaan. Niet alleen erfgoedenruimte.nl, maar ook archeologieinnederland.nl, landschapinnederland.nlveilig-erfgoed.nl, erfgoedmonitor.nl, monumenten.nl (samen met het Restauratiefonds), en nog een aantal platforms op erfgoedthema. Twee websites blijven zoals ze zijn: collectienederland.nl en beeldbank.cultureelerfgoed.nl.

Op deze website zullen de onderwerpen stap voor stap verdwijnen. We helpen u door zoveel mogelijk naar de nieuwe informatie door te verwijzen. Daarnaast archiveren we alle bovengenoemde websites regelmatig.

Net even iets anders

Voor de vaste bezoekers van onze websites is het misschien even wennen. Hoewel veel informatie terugkomt op de nieuwe site, is dit soms in gewijzigde vorm of geactualiseerde versie. De inhoudelijke informatie is op de nieuwe website terug te vinden onder de onderwerpenlijst, maar ook via de vier domeinen op de homepage én via de zoekfunctie.

Vragen en reacties

Heeft u een vraag of wilt u reageren? Laat het ons weten via webredactie@cultureelerfgoed.nl.

Bron: 
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed